There was an error in this gadget

Customer Service Form

Name:
Email Address:
Phone Number
Address
How Can I Help You Lose Weight
Gain Weight
Improve Skin Problem
Improve Health
Healthy Breakfast
Business Opportunity

Get your own free form like this one.

Friday, 30 March 2012

Mengapa Herbalife sangat sesuai untuk pelajar ?




Assalammualaikum kawan-kawan .
Kali ni saya nak bercakap tentang Herbalife .  Kalian nampak tajuk di atas tuu ? Cuba baca balik.
” Mengapa Herbalife sangat sesuai untuk pelajar ? “
Pandaaai pun kalian baca . Huhu . Okayyyy . Kita teruskan ke topik utama . Apa sebenarnya kebaikan Herbalife ni kepada pelajar , terutamanya kepada pelajar universiti seperti saya.

1) Menjimatkan masa .
Apa kene mengene antara Herbalife dan menjimatkan masa ? Sebabnya contohlaa kita ambil masa sarapan . Pasti ada antara kalian yang tak sempat nak pergi sarapan kat kafe dan sebagainya . Jadi dengan produk Herbalife ni , kalian boleh bancuh sendiri di bilik yaw dan boleh minum terus sebagai ganti makanan untuk sarapan . Dan kebaikannya , kalian takkan berasa lapar untuk 5 jam seterusnya . Kan bagus tuu . Cuba kalian ambil nasi lemak ke , nasi goreng ke sebagai sarapan kalian , kompem kompem 2 3 jam selepas tuu kalian akan rasa lapar balik . -.- *Pernah ada pengalaman tuu yeeee *

2) Minum air .
Herbalife jugak melatih kita untuk minum air dalam kuantiti yang banyak . Paling minimum pun , kalian kene minum dalam 3 liter air sehari . Adakah kalian tahu , kadang-kadang , punca kita berasa lapar bukan disebabkan perut kita minta diisi dengan makanan , tapi disebabkan sel badan kita yang kurang air . Lebih-lebih lagi , cuaca sekarang ni kan tak berapa nak menentuu . So dengan minum air yang banyak , kita dapat kurangkan badan kita daripada hidrasi . Nak nak pelajar macam kita yang terpaksa berjalan ke hulu ke hilir semata – mata nak pergi kelas , sudah pasti kita akan berasa hidrasi yang teramat sangat kan . So rajin-rajinkan laa diri minum air yee .

3) Teh Herbalife .
Apa kebaikan teh ni sebenarnya ? Sebenarnya teh ni ada banyak kebaikannya tau . Selain dapat mengekalkan awet muda , teh ini juga dapat membantu membakar lemak kalian . Tak percaya ? Cecuba amalkan teh ni . Kalian akan dapat lihat hasilnya nanti .  Coach saya kata , jika kalian minum teh ni , kadarnya sama dengan kalian melakukan exercise selama 25 minit . Kan bagus untuk sesiapa yang tak berapa nak rajin pergi exercise macam dya ni .
4) Mengurangkan masalah obesiti .
Seperti yang kita lihat sekarang ni , ramai rakyat Malaysia sudah mencapai tahap obesiti meskipun usia mereka masih muda lagi . Jadi , apa kata , sebagai pelajar , kita elakkan perkara seperti itu berlaku . Terutamanya kaum perempuan , kalian mesti tak nak kan , bila kalian nak kahwin nanti , baju kahwin kalian tak muat laa , apa laa . * Terasa nyahhh  *So dengan produk Herbalife , InsyaAllah masalah berat badan kalian dapat dikurangkan . Lagipun , kalian pun tahu kan , bermula daripada masalah obesiti ni laa , macam-macam penyakit akan datang pada kemudian hari . Jadi apa lagi , marilah kita bersama-sama memulakan ” Cabaran 100 hari bersama Herbalife . ” * Cehhh promote segmen sendiri -____-” *

5) Menjimatkan wang anda .
Macam mana ? Haaa . Meyh sini saya terangkan yee .  * Sila buka mata anda luas-luas . *
Bagi mereka yang nak menurunkan berat badan macam dya , kalian akan minum shake herbalife ni dalam 2 botol sebulan . Dan nisbahnya 2 kali sehari iaitu pagi dan malam . 1 botol Shake Herbalife tuu , harganya RM 163 .
RM163 X 2 (untuk 2 botol dalam satu bulan ) = RM 326 .
Nampak mahal kaan ? Cuba kalian bahagikan RM 326 tuu bahagi 60 ( 2 serving sehari untuk satu bulan . )
RM 326 / 60 = Rm 5.40 .
So kalau campur dengan makan tengah hari kalian , dya ambil purata dalam RM 4 macam tuu , jumlahnya akan jadi ,
RM 5.40 ( Shake pagi ) + RM 4.00 ( Makan tengah hari ) + RM 5.40 ( Shake malam ) = RM14.80 .
Nahhhh . Jimat bukan ? Cuba kalian kalikan RM 14.80 tuu untuk satu bulan .

RM 14.80 X 30 = RM 444 .
Seeee ? Kalian hanya menggunakan RM 444 sahaja untuk makan .  Kalian bukan sekadar jimat sahaja tau , kalian juga dapat nutrisi yang secukupnya untuk badan kalian . Kan bagus tuuu . * Itupun kalau kalian dapat menahan diri kalian daripada makan fast food , jajan dan lain-lain . *
****************************************************************************
Sharing dari Abang Nuar Herbalife.
You ada 3 pilihan untuk dapatkan semua nutrisi yang badan kita perlukan hari-hari.
1) Pagi2 pergi pasar beli 7 jenis sayur warna warni, ayam, udang, sotong, ikan, daging, tempe bla bla bla. Kena ade semua tu dalam hidangan baru dapat semua nutrisi yang badan kita perlukan. Oh yeah, masak!
2) Pagi2 pergi Farmasi mintak dekat diorang, saya nak vitamin ni ni ni , minerals tu tu tu, etc. Balik rumah telan semua. Cukup nutrisi dalam badan.
3) Pagi2 pergi dapur blend Shake Herbalife dengan soya ke buah-buahan ke sayur-sayuran ke. Nak buat dengan air kosong pun dah cukup dah. Minum shake and there you go. All the nutrients dah complete dalam badan.
********************************************************************
6 ) Menjana duit tambahan .
Yang ni saya tak boleh nak terang kat sini . Kalau kalian nak tahu , boleh PM saya atau sms/call - 0135190244
* Untuk mereka yang serius sahaja yaaaaa . * Bagi mereka yang berminat denga produk Herbalife pun , boleh pm saya kat FB dan no yang sama yaa .



No comments:

Post a Comment